måste boka klipptid.

Sitter och pratar med en kompis på msn och kom på att jag måste ju boka en klipptid innan jag fyller år!  (det var vad vi pratade om).
Det var inte såå länge sedan jag klippte mig, men jag tycker att det har blivit för långt nu.
Den här gången blir det kortare än förra gången, dels för att jag vill och dels för att då behöver jag inte gå lika ofta till frisören...

Jag gillar ju Victoria Beckhams frisyr väldigt mycket och det är ju typ en sån frisyr jag har fast inte lika kort... som man ser på den här bilden så är det ju väldigt uppklippt i bak. Det är så jag vill ha det nästa gång.
image17

Jag älskar min man

hehe ja konstigt vore det väl annars.... =)

Ibland kan han vara så söt! Alltså nu när jag är sjuk så händer det inte mycket hemma... massa disk, sängen har inte varit bäddad på ett par dagar... skitigt på golvet... ja det är ostädat helt enkelt.
Vi har pratat så mycket om att hålla rent hemma och vi har varit jätteduktiga på det ... men nu har jag verkligen ingen ork!
Jag sa det till honom igår att jag mår så dåligt när han kommer hem... han jobbar och sliter och igår jobbade han över 4 timmar för att komma hem till kriget liksom!
Jag sa då att i morgon (idag) ska jag försöka städa.
Han tittade på mig  och ba:
-nä, när du har lämnat barnen på dagis så går du hem och vilar ett par timmar och så får vi se om du mår lite bättre efter det! Men du kan väl försöka skriva en lista på allt vi behöver handla till kalaset på lördag så kan vi handla på fredag efter jobbet?
Ja, en lista ska jag nog kunna fixa =)

Visst tänker ni... vad var det för speciellt med att han ville att du skulle sova ist för att städa???
Men det är sånna här småsaker som gör att man finner mer glädje i varandra eller vad man ska säga... svårt att förklara.
Jag har verkligen hittat en helt underbar man!!!

Och bara för att, så ska jag försöka städa iaf i dag... känner mig faktiskt bättre än vad jag gjorde igår.

Fy för att vara förkyld!!!

Set är nog nåt av det värsta som finns!
Snoret rinner och det känns som att jag har svalt ett rivjärn!!

Måste städa hemma men har ingen ork. På lördag ska Elise ha barnkalas... palla ha det förkyld liksom!
På kvällen blir det antagligen fest och utgång, men som det känns nu... nej tack!

Usch vad jag hatar att vara förkyld!! Hellre riktigt jävla dålig en dag med feberfrossa och grejer... då är det iaf över snabbt!

nu har vi shoppat =)

och jag är riktigt nöjd med resultatet!
Hon ville ha tunika/klänningar och vilken tur vi hade (ta 3 betala för 2). Så hon valde en grön, en rosa och en lila.
Till den gröna hittade vi matchande tights och till den rosa hittade vi 2. Till den lila hittade vi tyvärr inga men däremot hittade elise en tröja hon ville ha till.
Sen badar ju hon varje onsdag och behövde en ny baddräkt, så hon hittade en "bikini" som hon fullkomligt älskar!

Sätter in lite bilder:image12
image13
image14
image15
image16

Shoppa med Elise

Ja Elise fick en hel del pengar när hon fyllde år så jag tänkte att vi skulle shoppa lite kläder idag. Kanske är roligare att köpa leksakwer för henne egentligen men det känns som att hon har allt! Om jag frågar henne vad hon vill ha för leksaker så har hon inget svar... då sa jag att ska vi inte gå och kolla på kläder till dig då, så får du välja precis själv vad du vill ha?
Det tyckte hon var en jättebra idé =)

Annars när vi betalar så har vi ju lite att säga till om liksom, typ att det ska vara både praktiskt och snyggt.... får väl se vad det blir för nåt idag. Hon sa att hon kanske ville ha en ny klänning till sitt kalas på lördag.

Får väl lägga in bilder när vi är hemma igen...

Helt slut...

Ja idag har vi haft kalas för släkt och vänner och jag har precis städat undan efter det!
Det blev hen hel del =)

Jag gjorde en prinsess-tårta även till det här kalaset även om jag bara hade tänkt att göra det till barn-kalaset, men jag tänkte att det är väl lika bra att testa redan nu. Och jag lyckades! Tänkte slänga in en bild så ni får se =)


image11

6 år!!!

Ja herregud tiden går alldeles för fort...

Jag har precis varit och lämnat tjejerna på dagis, Elise var så uppspelt =) Hon vet ju vad hon har att se fram emot på dagis. De har gjort det så bra tycker jag. Ist för att de ska få glass och grejer så gör de dagen speciell på ett annat sätt.
De får ha krona på huvudet hela dagen och en mantel. De får sitta på en guldstol på samlingen och också fotas på den.
Vid lunchen så får födelsedagsbarnet välja en bordstablett med ett fint mönstr på... ha speciella bestick och ett speciellt glas. Ja det är så roligt för dom!

Kunde inte låta bli att tänka tillbaka på bebistiden idag när jag gick hem från dagis... Tänk att när hon föddes var vi oroliga att hon inte ens skulle fylla 1 år.... och här är vi 6 år senare med en så glad, positiv och stark tjej med såååå mycket livsglädje!!!

Jag gjorde hennes morgon lite speciell idag också. Hon fick frukost på sängen och fick titta på en film samtidigt (barbie-fairytopia).

Eftersom Andreas åker så tidigt på morgonen så kan ju han inte vara med och sjunga men han var så söt. Han väckte henne precis innan han gick och gav henne en hundring för vi pratade igår om att hon så gärna vill ha en tidning med Kim Possible (av allt man kan önska sig vill hon ha en tidning hahaha söt).
Och så sa han att när mamma hämtar dig på dagis får ni gå till skotten och köpa den där tidningen.

Nä ska ta och damma av lite här hemma, vi får ju lite främmande idag och i morgon blir det fler så det är väl lika bra att köra igång!

kalas-pyssel

Ja här kommer då lite bilder på det jag har gjort än så länge:
image7
Inbjudningskorten

image8
Ett av placeringskorten

image9
och detta ska då bli kronor till tjejerna och killarna och så små kronor att sätta på stolarna

mycket nu =)

Håller fortfarande på med sakerna till kalaset!
Igår gjorde jag klart placeringskort till all tjejer, men inte till killarna. De ska ju inte se likadana ut (tror inte dom uppskattar prinsesskronor) så dom får "kungakronor" istället, men det är bara 3 killar så det går ju fort.

Idag har jag klippt ut alla kronor som barnen ska ha på huvudet, där blev killarnas och tjejernas också olika.

Sen ska jag sätta mig och göra klart inbjudningskorten också för dom ska vi gå och lämna idag... Måste bara förbi dagis en sväng först och hämta några adresser som jag inte har... haha kom på igår när jag hämtade Elise att jag skulle fråga efter adresser, då frågar fröken om det är bråttom...
-nja säger jag, jag hade väl tänkt att lämna korten i morgon men det är inte livsviktigt..
-men när är kalaset då, på lördag? frågar hon.
-ja, säger jag.
hon ba:
-ja men då måste du ju ha dom absolut senast i morgon...
ok, tänkte jag... är jag så sent ute???
hahahaha sen kom jag ju på att hon menade ju den här lördagen, men det är ju nästa!! haha hon måste ju ha tänkt att jag hade en hel del skruvar lösa =)
Men men jag ska iaf dit idag och hämta de adresser jag inte hade så då får jag väl förklara...

Vi har inget batteri i kameran och jag som vill ta lite kort på det jag har gjort än så länge.. får se om jag kanske kan sno dom från klickaren så länge. (klickare=fjärrkontroll för er som inte förstod)

läkaren...

Ja jag fick en tid till läkaren idag, helt otroligt! haha.
De kan ju inte göra en riktig undersökning för att se vad det är när man har huvudvärk, men vi satt och pratade en ganska lång stund om hur det kändes, hur länge det satt i, om jag var ljud eller ljuskänslig när jag hade värken osv osv. Och han kom då fram till att jag har migrän!

På ett sätt skönt att veta vad det är men å andra sidan så har jag ju hört vad dessa värktabletter kostar och det är ju inte lika skönt =)
MEN när jag gick till apoteket och hämtade ut tabletterna så visade det sig att dom bara kostade 99:- HELT OK =)

Så nu får vi se när nästa attack kommer och hoppas på att tabletterna funkar...

Nä ska tillbaka till pysslet nu.. passade på att handla lite saker till Elise´s kalas när jag ändå var nere på stan så nu sitter jag och håller på med placeringskort som ser ut som prinsesskronor.... de blir riktigt söta faktiskt!

Migrän!!

Måste gå till läkaren någon dag för att komma fram till vad det är med mig, jag har världens huvudvärk och inte ens Citodon hjälper!
Igår, hade jag ont och tog 2 Citodon vilket slutade i att jag somnade lagom skönt =)
Idag kom huvudvärken igen, men jag ville inte ta en Citodon då för att jag har varit barnvakt idag medans mina egna barn var på dagis.
Michaela var och skrev prov i skolan så jag hade Vilda på 10 månader här. Och så hade jag även hunden här, men han låg mest och sov så han behövde man inte bry sig om (missförstå mig rätt).

Sen när Michaela kom såg jag min chans äntligen fick jag ta en värktablett hehe.
Känns lite bättre nu, men fortfarande inte bra... jag som hade tänkt åka och hälsa på min pappa idag eftersom han fyller år, men jag känner mig så otroligt seg efter att jag haft sån här huvudvärk så vi får nog ta det enn annan dag, vi har ju iaf skickat ett kort som jag hoppas att han har fått idag.

Fick ett bra tips av Nina om muggar till kalaset. Det är taget haha. Tackar! Nåt mer tips kanske? =)

Usch vad tråkigt!

Såg fram emot en rolig kväll med schlager.. men tji fick man... det var ju värdo!
Asså den där Christer till att börja med... håll dig till dansband och slutta skämma ut oss!
Det måste ha varit mest gamla kärringar som röstade ikväll med tanke på att han gick direkt till globen...herregud säger jag bara!

De där 84- vad dom nu hette... först när de kom in och man såg kläderna så tänkte jag:
-åh, det här blir nog en rockig låt...men nej...typ dansbandsmusik lät det som...

E-type och gänget var helt ok... tyckte dock inte att man hörde dom så bra...musiken var lite högre än sången eller vad man säger...

Amy Diamond: så jävla duktig tjej och vilken scennärvaro hon har. ja hon var duktig...

Det bästa av hela programmet var ju typ Björn Gustavsson, skön kille verkligen, MEN jag kan inte påstå att jag gillade hans första skämt om sitt fadderbarn... det var väl lite väl faktiskt!

kör pekfingervalsen...

Ja idag skulle jag bära en kartong med papper som var ganska tung...och vad händer då? Jo en nagel gick av... nu har de ju faktiskt suttit i 4 veckor så de började ju bli lite sköra... därav pekfingervalsen: jag håller på att ta bort mina naglar och tar en hand i taget...
Nä fy, det här var ju jobbigt... skriver senare när jag känner mig som en normal människa igen =)

Tilda ledsen...

Har precis varit och lämnat barnen på dagis.
Elise är det ju inga problem med och det brukar det inte vara med Tilda heller...
Hon brukar inte ens reagera på att jag går, jag säger hejdå flera gånger men det verkar inte som att hon har tid med mig utan vill bara leka. Sen är hon glad hela dagen, fröknarna brukar säga att hon lyser som solen =)
Men idag! Usch, när jag skulle gå blev hon jätteledsen! Det är första gången hon blir det och då har hon ju ändå gått på dagis i ett halvår nu... det kändes lite konstigt...
Men när jag gick ut i hallen och hade satt på mig ytterkläderna så hörde jag henne skratta där inne =) Så det var nog ingen fara! haha hon är så rolig.

Slutresultatet

Ja så här blev det:image6
Inte så snygga, men de duger för ett par dagar iaf =)


Läkaren

Ja jag var hos läkaren idag med Elise. Det såg bra ut, eller bra och bra... hon hade ju hål på trumhinnan...men det är inget man gör något åt, utan det läker sig själv. Men vi fick iaf en ny tid i april för att kolla upp att allt läkt som det ska!

Annars då?... Ja jag sitter och funderar på vad jag ska göra med mina naglar... vill lacka om dom men vet inte hur.... så här ser de ut nu:image4

Mina söta barn =)

Kom ju på att jag skulle lägga in en bild på Elise när hon somnade till fimen.
Sen kan jag inte låta bli att visa bilden jag tog på Tilda igår när hon gick runt i mina gummistövlar =)image1image2

Stackars Elise

När Elise vaknade idag sa hon att hon var kladdig....kladdig? Vadå kladdig, frågade jag.
-Ja i örat, det är blött.

Jag tittar i örat på henne och ser då att det var precis som hon sa: kladdigt!

Ringde vårdguiden igen och de sa att det antagligen är trumhinnan som har gått sönder... Tur att hon hade fått i sig smärtstillande säger jag!
Förhoppningsvis har hon inte ont i natt med tanke på att trycket har släppt nu... peppar peppar...

Vilken natt 2...

I natt vaknade Elise vid 1-tiden och hade ont i andra örat... så det var bara att gå upp och få i henne en tablett i natt igen då.
Det tar ju ett tag innan den verkar och Elise har väl inte det bästa tålamodet heller så hon är ledsen ända tills det inte känns längre..
Hennes rum ligger vägg i vägg med vårat och när hon grinar finns risken att Tilda vaknar... och vaknar hon så vaknar garanterat Andreas och han ska ju upp och jobba...
Så vad gör man inte..? Jo, jag tog med mig täcke och kudde och delade säng med Elise! (kan ju inte påstå att jag har sovit speciellt bra i natt)...

I morse ringde jag ner till vårdcentralen och ville boka en akuttid... men nä, de var slut! Hur kan man ha slut på akuttider?? Herregud!
Fick iaf en tid i morgon, så jag har väl en till rolig natt att se fram emot....

Vilken natt!

Elise vaknade vid 3-tiden och var jätteledsen, jag var fortfarande vaken då. (hade ingen ro till att somna).
Gick in och frågade var det var?
Jo hon hade ont i halsen och i örat. Ok, jag har ingen alvedon hemma... vad gör jag nu?
Ringde vårdguiden vid halv fyra och frågade om det fanns nåt jag kunde göra för att underlätta? Jo lite nässpray rekommenderade hon och så nån typ av alvedon eller Ipren.
-Men jag har ingen hemma, svarade jag då.
-Du har ingen granne du kan fråga då, säger hon då.
Jo men jag ringer jättegärna på hos grannen kl halv fyra på morgonen =)
Sen kom jag på att jag har citodon hemma, men tänkte att det får hon säkert inte ta...
Sjuksköterskan kollade upp det och sa att: - Jo en halv tablett kan hon få. Och sen tyckte hon att vi skulle gå till närakuten på morgonen.
Ok, så jag gav henne en halv tablett. Sen blev hon trött haha stackars liten. Går inte riktigt att få fram så här men jag ska försöka skriva vad hon sa efter att hon fått i sig allt...

(jag hade förvarnat henne att man kan bli lite trött av den här medicinen)
 -jag är inte tchött mamma... vilket konchtit barn jag är... vad är jag för ett barn egentligen?
hehe såå söt =) Och sen somnade hon som en stock... kl var då ungefär 5!

Nu på morgonen hade jag då planerat att vi skulle till nynäsakuten.... MEN, vi bor ju som sagt i Nynäs, så tror du dom har öppet på helger? ....NÄ! Så det får bli att gå dit i morgon ist...

Kom på en sak...

Fan vad surt att man inte kan använda Å Ä och Ö i bloggens namn... jag heter ju faktiskt JangbÅge, inte JangbAge...


Jaha då ska jag försöka mig på det här då...

Hehe, ja jag har alltid sagt att jag skulle aldrig kunna blogga... vad ska man skriva liksom och när ska jag hinna det?

Men men, jag gör ett försök iaf så här mitt i natten =)

Barnen sover, och likaså mannen... han somnade på soffan efter att vi hade tittat på film...
På tal om film, när vi var och hyrde film idag så fick Elise hyra en egen att titta på i sitt rum. Hon valde "haja läget", vilket enligt henne var ett bra val, hon tittade nämligen på den 2 ½ gånger. Sen somnade hon åt fel håll i sängen, ska lägga in en bild på det... men det får bli i morgon eller nåt =)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0