Sjukhusbesöket...

I torsdags åkte jag ner till sjukhuset i nynäshamn för att Elise hade ont i magen. Det började redan på onsdagen och jag ringde vårdguiden som trodde att hon var förstoppad. Jag åkte då ner till apoteket och köpte klyx, dock blev det inte bättre och hela natten låg hon och hade ont.
På sjukhuset i nynäshamn tyckte dom att vi skulle åka in till Astrid Lindgrens då dom fick höra att hon faktiskt är opererad i magen som liten. Dom skrev en remiss och vi åkte in.

Väl inne följde många röntgenundersökningar, både med och utan kontrast och även ett ultraljud. Hon fick även ett dropp då hon var helt väck. Alldeles vit i ansiktet, svart runt ögonen och ingen som helst energi. Hon hade ju inte ätit på över ett dygn, och det tar hårt på hennes lilla kropp.
Kontrasten rann inte igenom riktigt som den skulle så vi blev kvar under natten för att ta en ny bild på fredag morgon. Efter att den undersökningen var klar så visade det sig att kontrasten hade tagit sig igenom tarmen. Svaret vi fick var att tarmen antagligen hade veckat sig, men att den hade gått tillbaka av sig självt.

Men samtidigt såg man någonting annat som inte såg ut som det skulle och det var i strupen. Den såg ut att vara vidgad. Då Elise hade kräkts 6 gånger under torsdagen så ville dom även kolla upp vad det berodde på i och med att hon inte kan kräkas i vanliga fall. Hon är opererad i övre magmunnen och dom har "stramat" till just för att hon inte ska ha lätt att kräkas. (som liten kräktes hon i snitt 10 gånger per dygn).
Nu såg det ut som att "stoppet" har släppt, vilket inte är bra. Dom ville då göra en ny röntgen med kontrast, men då hon fortfarande hade kontrast kvar i kroppen sedan den andra undersökningen så gick det inte att genomföra nu, så vi väntar på en kallelse dit igen så att dom får kolla upp det.

En annan "rolig" sak var att efter att dom hade röntgat henne och kollade tarmen så kom dom och sa att:
-ja vi kan ju konstatera att det inte är blindtarmen iaf
- nej ok, vad skönt!
-ja för det har hon ju ingen..
-...eh...va? Klart hon har en blindtarm.
-nej...?
-jo, men det är klart att hon har, annars skulle ju vi ha vetat om det..?

Då visade det sig att dom har plockat bort den när hon opererades.. antingen när hon var tre dagar, eller den andra operationen när hon var ca 3 veckor... Informerar man inte föräldrarna om en sådan sak..?
Igår tog jag fram Elise pärm med alla journalanteckningar från hennes första år. Det står INGENTING om att man skulle ha tagit bort blindtarmen! Förstå hur många gången man faktiskt har oroat sig i onödan! När hon har haft ont i magen har vi ofta tänkt att det kan vara blindtarmen... men nej som sagt det kan det då inte vara...

Funderar på att ringa upp den där Bengt (läkaren som opererat henne) och fråga vad fan han håller på med

Spenderat natten på sjukan...

ja vi har sovit på Astrid Lindgrens sjukhus inatt... åkte in akut igår med Elise då hon hade magsmärtor...

Efter många röntgenundersökningar och ultraljud kom man fram till att det antagligen var så att tunntarmen hade "veckat" sig... Och sen visade det sig även att det inte såg ut som det skulle i matstrupen... hennes reflux-operation hon gjorde som liten verkar ha "gått upp"... strupen såg ut att ha vidgat sig eller nåt liknande...

Nu mår hon iaf bättre och vi har fått komma hem... dock ska jag upp och jobba i morgon så jag måste hoppa ner i sängen nu så att jag orkar...

Får se om jag skriver mer utförligt imorgon... annars får ni stå ut tills på måndag.

Hej så länge

Ett grattis!

Ja jag måste få lägga in ett grattis här.. Till Sara som blev mamma igår!
Lite tidigare än beräknat..eller aa ganska mycket tidigare faktiskt, hennes lilla flicka kom i v 33!
Men hon hade andats själv redan från början, och "bor" nu på neo så det ska nog bli bra det där :-)

Förstår att hon inte har en så lätt tid framöver nu.. dom blir ju kvar ett par veckor på sjukhus... kommer ihåg när Elise föddes... usch, nej vill inte tänka tillbaka på det faktiskt!

Men kan säga så här till Sara: även fast det känns jävligt trist och tungt just nu så kommer allt lösa till till slut och sen när ni är hemma i eran egen lägenhet så kommer sjukhustiden kännas som bortblåst! Då har ni så mycket glädje och lycka att ta in istället :-)


Fredag!

Idag har min helg börjat... är nämligen ledig idag :-)

Fast om det var så spännande hemma vet jag inte... Elise är i skolan och Tilda mår inge bra alls.. har fått tillbaka sin krupp-hosta som hon får lite då och då... låter verkligen jättejobbigt för henne.. men nu har hon fått sin medicin så förhoppningsvis kan hon vila en liten stund nu. Hoppas hoppas att hon är bra tills på måndag! Vill verkligen inte vara hemma från jobbet nu i början!!

Annars har jag väl inte mycket att skriva om.. skulle verkligen behöva städa idag, men har inte haft nån motivation alls...

Nä, ska fortsätta i Elise blogg nu.. kom på att läkaren ringde ju i onsdags...


Helgen + nya jobbet

Ja i helgen var vi som sagt på hockey.. på söndagen iaf. Så på lördag-kvällen åkte vi och lämnade barnen hos mina föräldrar så att vi skulle slippa stressa på morgonen.

Vi kom in till globen vid 11 typ och första matchen började 12, så vi sprang in på donken först och tog en burgare.

Första matchen var väl inte så jävla spännande då det var Ryssland mot Tjeckien... pest eller kolera liksom haha, jag höll iaf på Tjeckien bara för att... och dom vann så det var ju bra :-)

Efter matchen var det typ en timme eller nåt kvar tills nästa började, vi skulle gå och käka, men det stället vi kom till hade typ bara en sak jag kunde tänka mig att äta, vilket var en varm macka med kyckling... självklart var ju just den slut då! Så det slutade med en korv inne i globen haha.
Fast innan dess gick vi in på pressbyrån för att spela på matchen, och vem såg vi där inne? Om inte Börje Salming haha! Och vad gjorde jag? Haha jag bad om en autograf ba! Fast den var faktiskt inte till mig... det var till grannens son som är 8 år :-) Han var med in till globen, men han satt på ett annat ställe och åt mat när vi var där.

Efter matchen blev jag avsläppt hemma hos mina föräldrar och hämtade barnen, som hade haft det hur bra som helst!

Igår då, måndag. Ja då började jag mitt nya jobb på Prinsar & Prinsessor. Mycket trevligt måste jag säga, jag kommer nog att trivas där :-)
Igår var jag på butiken i PUB-huset och resten av veckan kommer att bli i farsta. Så idag är det farsta som gäller då, men jag börjar senare idag.
Kommer efter det att jobba varannan helg, lite surt tänkte jag först, men det innebär ju att jag får lediga dagar mitt i veckan och det kan ju faktiskt vara riktigt skönt!

Nej nu ska jag ta och fixa i ordning här hemma innan det är dags att bege sig :-)

RSS 2.0