Arg mamma

Nu växer hornen i pannan på mig... kommer ni ihåg att jag skrev för ett tag sedan att min granne hämtade Elise i skolan utan att jag hade ringt till fritids och informerat om detta och att dom inte ringde mig och frågade om det var ok (nu var det ju ok, eftersom jag hade pratat med han som hämtade henne.. men ändå, det hör inte hit).
Iaf så pratade jag med både rektor och fritids-personal efter detta. Jag sa klart och tydligt att endast föräldrarna till ett barn i klassen får hämta Elise utan att någon ringer och kollar om det är ok.

Idag var min granne snäll och hämtade Elise på fritids för att jag inte skulle hinna. Jag sa till henne att jag ringer inte fritids och informerar nu, utan jag vill se om dom tog mig på allvar och verkligen ringer mig och kollar att det är ok... Tror ni någon ringer??? Svar: NEJ!!!

Jag ska ta mig ett snack med den där rektorn i morgon tror jag minsann!!!

julbord

Igår var vi på julbord på Tyrol med Andreas firma. Det var riktigt trevligtmåste jag säga! Jättemysigt ställe verkligen! Och jag träffade på både en skogås-feja och en nynäs-feja.. oväntat men kul!

Barnen mår mycket bättre och vi med för den delen, så imorgon är det tillbaka till ordningen igen!

Har varit ute och skottat tonvis med snö idag haha. Grannen håller på att flytta in idag men kom inte upp för den lilla backen som är utanför vårat hus.. så då gick vi grannar ihop och skyfflade som aldrig förr!

Har varit och handlat julmaten idag också.. och det är helt sjukt vad det snöar alltså!! Visst vi var inne rätt länge på coop (typ 2 timmar haha) men när vi kom ut så såg vi knappt bilen!! Den var helt insnöad!!
Men jag klagar inte, tycker det är så mysigt med snön! Äntligen får vi en vit jul.. när hände det senast liksom?? Tror inte våra barn har varit med om det någon gång faktiskt! Och det blir så mycket ljusare ute!

Nä nu ska vi faktiskt tjuvstarta och ta ner granen från vinden och pynta den redan i kväll... för vi kände för det =)

Här avlöser vi varandra...

Jisses vilken otur vi har haft här hemma...
Det började efter att jag tagit vaccinet.. då låg ju jag däckad i två dagar.. När jag nästan var bra igen åkte Elise på öroninflammation... När hon var bra igen och jag tänkte skicka henne till skolan, nä då har Tilda blivit magsjuk..Dock varade det bara i två dagar... men man ska inte ropa hej sörrni... nej nej, då går BÅDA barnen och blir hostiga.. ORDENTLIGT hostiga.. dom har ju knappt kunnat sova på nätterna (och inte vi heller för den delen). Igår vaknade jag med migrän, så Andreas fick stanna hemma och ta hand om barnen, men tror ni inte han blir sjuk då?? Jo, självklart.. det var precis som att han reagerade på vaccinet sådär en vecka efter... Och jag själv känner mig inte riktigt pigg.. snorig och ont i halsen, men inte så farligt ändå.

Ska strax iväg och lämna Elise i skolan, för hon har inte hostat under natten (peppar peppar), och hon har tjatat varje dag om att hon vill till skolan.. det är klart hon har ju inte lekt med någon på hela veckan liksom..

Tilda få vara hemma idag med.. för hon har verkligen jobbig hosta.. låter som krupp-hosta ni vet..

I morgon är det julbord iaf.. NÅT att se fram emot! Då kommer svärmor hit och passar barnen.

Det är inte sant..!

Nu har jag hämtat hem Tilda från dagis... hon är magsjuk!!
Precis när Elise är bra igen och jag kände att: bra då kan hon gå till skolan i morgon och jag kan åka och jobba...Men NEJ då blir nästa sjuk... *suck*

Börjar bli tråkigt att vara hemma, är ju bara inne på andra dagen, men eftersom det har varit helg så känns det ju längre. Och vad hittar man på med en magsjuk liksom? Det är ju inte så att man har lust att baka t ex.. och blanda ner hennes basilusker, nej tack.

Och idag hade jag tänkt att dammsuga, men grannen har lånat våran dammsugare och han är inte hemma..

Jaha nehe, vad gör man?

Har ju glömt...

att lägga in kort på Tilda efter att hon klippte håret.. kanske inte ens har berättat det, men hur som helst: dagen efter halloween när jag låg bakis och härlig så klippte hon håret...

Här är kort efter att jag har gjort det bästa av situationen:

 

Nu är det kortare än så.. var tvungen att gå till frisören innan det var dagis-foto.


Det har snöat!!

Helt plötsligt när jag tittade ut genom fönstret så såg jag att det hade snöat.. fick typ en chock, för jag hade inte hört att det skulle komma snö..?


Ont i halva kroppen..?

Ja, skitkonstigt verkligen.. jag har ont i halva kroppen, högersidan.
Jag blev ju helt däckad av vaccinet och fick typ alla biverkningar du kan få. Det mesta har gått över nu, men ledvärken sitter i.. fast som sagt bara i ena sidan..?

Elise är fortfarande dålig. Och vi som skulle ut på lövhagen i morgon med hennes klass och grilla korv... det blir inte av för våran del...

Jaha båda barnen sover.. och jag är ensam hemma med dom. Älsklingen är på julbord.
Vet inte alls vad jag ska hitta på.. jag har hållt på att städa hela dagen, men det är så jävla jobbigt när man har ont i kroppen.. jag städar en liten stund för att sen vila en lite längre stund.. och så ser det ut..
Men jag måste fan ta tag i det så att jag kan dammsuga och skura i morgon.. eller om jag ska överlåta det till en bakis-herre kanske? Ja det låter som en plan =)

Nästa sjukling då...

Precis hemkommen efter att ha hämtat Elise i skolan.. dom ringde hem och sa att hon var sjuk.. och jo tack det är hon!
Ont i båda öronen och 39.2 i feber... lilla skruttan!!!

Fast vänta ska ni få höra.. det tog ett tag innan dom ringde mig, och anledningen till det var att dom ringde dit fel mamma! Hallå, fel mamma liksom!? Då börjar man ju undra vad dom har för koll på barnen... Nu är det så att Elise och den här andra flickan heter inte samma sak.. vilket skulle kunna vara en "ursäkt"... hur som helst, den andra mamman kommer till skolan och tycker att: va, min dotter är inte det minsta sjuk... nej det var väl klart för där låg Elise däckad på soffan!!
Men fröken måste ju ha sagt barnets namn tycker man ju.. eller vad säger man annars? Din dotter är sjuk.. ja visst så kan man väl säga.. men jag tycker ju att man nämner barnet vid namn...?
Jaja vad ska man förvänta sig...?

Lucia

Idag har det varit lucia-firande både på dagis och i skolan. Kände i morse att jag verkligen inte ville gå upp, jag var inte upplagd för någonting egentligen... Men jag tog mig upp och till dagis kl 07.00 och sen till skolan 07.30
Efter det åkte jag och handlade en snabbis med mamma, behövde sköljmedel.
Nu är jag hemma igen och har Tilda hemma med mig. Elise är kvar i skolan. Dom slutar vid 11 har jag för mig, men en klasskompis pappa hämtar henne idag så slipper jag ta mig ut igen... Goa "grannar" har man iaf =)

Nu ska jag ta och göra i ordning lite ravioli hade jag tänkt.. har inte haft nån matlust.. det sista jag åt (innan dagens pepparkaka och lussebulle i skolan) var middag i förrigår... förrigår, heter det verkligen så? Eller förrgår kanske?

Helvete...

... vad jag mår!!! Det var verkligen länge sedan jag mådde så här dåligt! Jag har feber, frossa, huvudvärk, ledvärk och satans ont i armen!

Jobbade bara halvdag idag sen åkte jag hem och la mig på soffan, och tillslut somnade jag...
Sen ringde telefonen och det slutade med att grannen hämtade båda barnen, vilket var jätteskönt! Jag hade verkligen inte orkat det själv..

Och till Katti: nej klart du inte är blockad! =) Jag har tagit bort facebook helt enkelt. Och som du säger, ja jag har en del annat att tänka på.

Nej om man ska återta soff-position kanske, där är det iaf lite varmt under täcket.


Vaccinering

Nu är hela familjen vaccinerad!! Barnen fick ju för typ 3 veckor sedan, men idag var det våran tur =)
Börjar känna lite i armen nu när jag lyfter den uppåt... peppar peppar, hoppas det inte blir nåt mer än det.
Det värsta är ju att jag har tagit i högerarmen, och jag är ju högerhänt. Anledningen till det är min tatuering på vänster arm.. den är ju heltäckande så hon ville inte ta där. På andra armen har jag också en tatuering, men där har jag "fri hud" eller vad man ska säga. Fast nåt som är konstigt dock: Andreas fick i den armen där han har störst tatuering... och dom tog där den var heltäckande...?

Söndag...

Ja då var det söndag igen då... Dagen har spenderats hemma hos Helena medans min karl har spenderat dagen på en cross....

Nu sitter jag och väntar på att han ska komma hem så att vi kan åka och handla mat. Idag har jag beställt tacos *mums*

Tilda mår bra nu iaf så i morgon blir det dagis för henne!

Sen ska jag försöka forska lite i den här bacon-flunsan-sprutan... tydligen så ska alla få ta den nu...?
Nån som vet? Och isf vart och när får jag ta den? Barnen är ju klara så det är bara jag och Andreas kvar liksom...
Eller barnen är ju inte klara KLARA... de har ju en dos kvar om jag inte tar fel... för visst ska väl dom ta två gånger? Elise fick ju ta i skolan och jag hoppas att dom har varit smarta då och tar dit sköterskorna igen efter 3 veckor, eller hur lång tid man nu skulle ha mellan?
Så kanske man kan passa på att ta på oss andra då när Tilda ska tillbaka... äsch jag vet inte... jobbigt det blev nu när man ska försöka planera... lika bra att inte planera alls... det blir som det blir helt enkelt... eller nåt haha.
Säg till om ni fattar vad jag skriver om, för det gör jag knappt själv just nu...

Men men, nu ska jag få ungarna att sätta på sig ytterkläderna så vi kan åka och handla.

Hare!!!

Seg...

Jag har verkligen varit seg idag... har typ sovit bort hela dagen...?

Igår skulle vi över till grannarna för en kopp kaffe/te.. tanken var väl inte att vi skulle vara där så länge... men det slutade med att vi var hemma runt 2-tiden. Då hade båda barnen somnat på soffan =)
Tur att det var så nära då, så vi tog ett varsit barn och gick våra 20 steg hemåt typ haha.

Nu är älsklingen iväg och köper tomater (usch om du frågar mig) men vi ska äta soppa och varma smörgåsar idag och han ville ha det till så...

I morgon är det söndag... vad händer då? Älsklingen ska iväg med sin andra älskling (hojen) så jag blir ensam hemma med barnen... funderar på om man kanske ska ta och baka lite... lussebullar eller pepparkakor kanske?
Eller julgodis??!! Jag fullkomligt älskar julgodis =)

Nä ska man baka med barnen så är det lussebullar eller pepparkakor som gäller! Det andra är ju inte så kul för dom kanske... stå och titta på när mamma rör runt i knäcken liksom!?

Fredag!!

Äntligen fredag tänkte jag säga.. men har ju bara jobbat tre dagar den här veckan så.. jag kanske inte kan säga så... jaja skönt att det är fredag iaf =)

Vet inte riktigt vad jag ska skriva... JO, fick brev från sjukan idag och vi fick tid till den första röntgen idag, tyvärr hann vi inte få en tid innan jul, men i januari iaf. Nu inväntar vi bara två röntgentider till.

Hahaha just det måste berätta om en rolig sak!

Helena (som jag har skrivit om förut och som även brukar kommentera med avsändaren din fru), hon har två barn. Oliwer på 7 år och Alwa på 4. Härom dagen hemma hos dom så lät det så här:

Alwa:
-nån har ritat i soffan...
Helena:
-Vem har ritat i soffan?
Alwa:
-Oliwer!
Helena (som har lyft på kuddarna i soffan och känner igen krumelurerna)
-Nej det är du som har ritat!
Alwa tittar med stora ögon och säger:
-det var jesus!!!
Helena:
Men det är inge kul, det är inget man skojar om! (även fast hon själv inte kunde hålla sig för skratt när hon fick det som svar).
Alwa:
-Men jag lovar mamma det var Jesus!

Hahaha sköön ju, 4 år och världens fantasi!!

Jaha, nä ska fixa maten nu... kanske skriver igen senare!



Huvudvärk!!!

Alltså min huvudvärk blir verkligen bara värre!!
Och inte vågar jag ta någon värktablett heller... Alvedon och sånt skit funkar ju inte på mig...Måste ha starkare..
Men nu är det ju så att när man tar dom tabletterna jag tar så är det viktigt att man inte har druckit alkohol på två dagar innan... jag som drack vin i tisdags... absolut inte mycket, inte ens två glas.. men ändå.. det är ju fortfarande alkohol liksom...

Måste boka läkartid för att få ny medicin... Inte pga alkoholen, för jag dricker fan aldrig nästan... men det pratades om att jag skulle få en annan som var bättre... mm det ska kollas upp.. slutar tidigt i morgon så jag kanske hinner ringa då.. Fast då är det väl stängt (självklart, man bor ju i nynäs så vad kan man förvänta sig?)

En halv dag senare!

.... NU sover Tilda!! Har försökt få henne att sova hur länge som helst ju..

Sist jag skrev så höll hon ju på att somna i mitt knä... men så fort jag lite tyst sa:
- vi går och lägger oss i sängen ist. DÅ blev hon klarvaken minsann =)
haha skitunge!

Hoppas hon mår bättre efter att hon har sovit nu.

Själv har jag huvudvärk... men det hör ju till vardagen när det gäller mig... Måste ta tag i det där med glasögon nu!! Till jul kanske... man kanske ska köpa det till sig själv i julklapp?

Ni som har barn förresten... eller aa ni andra också för den delen.. har ni kollat på julkalendern, och i sånna fall vad tycker ni om den?

Jag tycker ju att det var mycket bättre när man var yngre, fast det kan ju ha att göra med att man själv var barn då. Eller jag vet inte. Fast den i år verkar ganska ok ändå måste jag säga!

Helvetesnatt...

Ja det är vad jag har haft inatt... Tilda har inte varit rolig alls... hon har hostat och snorat och kissat i sängen och grinat och vaknat för att hon ville ta av sig sin pyamas... till slut kom hon och la sig i våran säng... och då sover man ju som en påse nötter. Hon är inte stor... men fan, hon kan ta stor plats!!

Nu sitter vi här vid datan och kollar på youtube... det enda Tilda vill höra är "rosa helikopter"... jag börjar ju tröttna lite smått nu vill jag lova =)

Nä nu håller hon på att somna i knät på mig... så tror nog att vi ska lägga oss i sängen tillsammans och vila lite!

RSS 2.0