Sjukhusbesöket...

I torsdags åkte jag ner till sjukhuset i nynäshamn för att Elise hade ont i magen. Det började redan på onsdagen och jag ringde vårdguiden som trodde att hon var förstoppad. Jag åkte då ner till apoteket och köpte klyx, dock blev det inte bättre och hela natten låg hon och hade ont.
På sjukhuset i nynäshamn tyckte dom att vi skulle åka in till Astrid Lindgrens då dom fick höra att hon faktiskt är opererad i magen som liten. Dom skrev en remiss och vi åkte in.

Väl inne följde många röntgenundersökningar, både med och utan kontrast och även ett ultraljud. Hon fick även ett dropp då hon var helt väck. Alldeles vit i ansiktet, svart runt ögonen och ingen som helst energi. Hon hade ju inte ätit på över ett dygn, och det tar hårt på hennes lilla kropp.
Kontrasten rann inte igenom riktigt som den skulle så vi blev kvar under natten för att ta en ny bild på fredag morgon. Efter att den undersökningen var klar så visade det sig att kontrasten hade tagit sig igenom tarmen. Svaret vi fick var att tarmen antagligen hade veckat sig, men att den hade gått tillbaka av sig självt.

Men samtidigt såg man någonting annat som inte såg ut som det skulle och det var i strupen. Den såg ut att vara vidgad. Då Elise hade kräkts 6 gånger under torsdagen så ville dom även kolla upp vad det berodde på i och med att hon inte kan kräkas i vanliga fall. Hon är opererad i övre magmunnen och dom har "stramat" till just för att hon inte ska ha lätt att kräkas. (som liten kräktes hon i snitt 10 gånger per dygn).
Nu såg det ut som att "stoppet" har släppt, vilket inte är bra. Dom ville då göra en ny röntgen med kontrast, men då hon fortfarande hade kontrast kvar i kroppen sedan den andra undersökningen så gick det inte att genomföra nu, så vi väntar på en kallelse dit igen så att dom får kolla upp det.

En annan "rolig" sak var att efter att dom hade röntgat henne och kollade tarmen så kom dom och sa att:
-ja vi kan ju konstatera att det inte är blindtarmen iaf
- nej ok, vad skönt!
-ja för det har hon ju ingen..
-...eh...va? Klart hon har en blindtarm.
-nej...?
-jo, men det är klart att hon har, annars skulle ju vi ha vetat om det..?

Då visade det sig att dom har plockat bort den när hon opererades.. antingen när hon var tre dagar, eller den andra operationen när hon var ca 3 veckor... Informerar man inte föräldrarna om en sådan sak..?
Igår tog jag fram Elise pärm med alla journalanteckningar från hennes första år. Det står INGENTING om att man skulle ha tagit bort blindtarmen! Förstå hur många gången man faktiskt har oroat sig i onödan! När hon har haft ont i magen har vi ofta tänkt att det kan vara blindtarmen... men nej som sagt det kan det då inte vara...

Funderar på att ringa upp den där Bengt (läkaren som opererat henne) och fråga vad fan han håller på med

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0